• Divadelné predstavenie muzikálu

            Divadlo Andreja Bagara v Nitre

            Povala je nielen priestor pod strechou budovy, ale aj názov príjemného divadelného predstavenia-muzikálu Divadla Andreja Bagara v Nitre, ktoré dňa 9.4.2024 navštívili žiaci 5. A a 7.A , ktorých počty doplnili aj tri žiačky zo 6.A. Netradične pred predstavením stihli rozchod v OC Mlyny a po skončení predstavenia im cesta domov ubehla tak rýchlo, že si plní zážitkov a dojmov nestihli zaspievať ani pesničku Už sme doma z výletu. 

          • McDonalds Cup

            Futbalový turnaj

            V piatok 12.4. vybraní žiaci z 3. a 4.ročníka reprezentovali našu školu vo futbalovom turnaji, ktorý sa odohrával na multifunkčnom ihrisku pri ZŠ s MŠ M. Rešetku v Hornej Súči. Ďakujeme za spoluprácu aj p. trénerovi. Žiaci sa umiestnili  na 2.mieste. Blahoželáme ! 

          • Skúmame širšie okolie našej školy

            Aj keď počasie nebolo úplne ideálne, cieľ našej misie bol splnený. Čerstvý vzduch, krásne výhľady na Trenčín, či našu školu nemali chybu. Pozorovali sme rôzne rastlinky, niektoré sme poznali, iné zas nie. Vyskúšajte sa aj vy,  poznáte rastlinky na našich fotkách? A viete, ktorým smerom sme sa vybrali od našej školy?

            Už teraz sa tešíme na ďalšiu výpravu.

          • Okresné kolo

            Hviezdoslavov Kubín 

            Srdečne gratulujeme našej úspešnej recitátorke Nelke Vlasákovej, žiačke 5.A triedy, ktorá získala 1. miesto v recitačnej súťaži okresného kola Hviezdoslavov Kubín. Palce jej budeme držať i naďalej, svoj nesmierny talent a cit pre recitáciu predvedie už 22.4. 2024 na krajskom kole v Bzinciach pod javorinou.

          • Veľkonočné prázdniny

            Prajeme Vám príjemné prežitie  Veľkonočných sviatkov

            Oznamujeme rodičom žiakov základnej školy, že Veľkonočné prázdniny pre žiakov základnej školy sú od 28. marca do 2. apríla 2024.

            Vyučovanie v základnej škole sa začne v stredu 3. marca 2024.

            V čase Veľkonočných prázdnin bude prerušená prevádzka v materskej škole, v školskom klube detí aj v školskej jedálni. Prevádzka bude obnovená 3. marca 2024.

          • Projekt Recyklohry

            Vážení rodičia, žiaci a priatelia školy!
            Naša škola bude v rámci projektu RECYKLOHRY organizovať Zber textilu.
            Zapojením sa do projektu chceme naplniť 2 ciele:
            1. Ochrana životného prostredia ( textilu dávame druhú šancu vrátiť sa do
            obehu)
            2. Pomoc ľuďom v núdzi ( prostredníctvom charitatívnych partnerov, ktorí
            vedia čo so zozbieraným textilom ďalej)
            Ak máte doma veci, ktoré už nepotrebujete, ale sú vhodné na ďalšie
            použitie, pošlite nám ich čisté ( vypraté) do školy, kde ich budeme triediť
            a pripravovať na odovzdanie. Veci môžete priniesť ráno, alebo po vyučovaní
            a odovzdať : triednej učiteľke, vychovávateľke, pánovi školníkovi, alebo pani
            upratovačke.
            ZBER sa bude konať od 8.apríla do 7.mája 2024
            ZBIERAME:
             letné a zimné pánske, dámske a detské oblečenie
             zachovalý bytový textil – návliečky, plachty, periny
             topánky, opasky, kabelky
            ĎAKUJEME

            ZŠ s MŠ Drietoma

          • Deň učiteľov

            28.3.

            Žiacky parlament pri príležitosti  sviatku ďakoval všetkým učiteľom, pedagogickým, odborným zamestnancom, špeciálnym pedagógom za ich prácu, trpezlivosť, odhodlanie, snahu, pokoj, rozvahu a osobný vklad do učiteľského povolania. 

          • Čo vieš o hviezdach ?

            34. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže

            Regionálne kolo pre žiakov a študentov z okresov Myjava, Nové Mesto nad Váhom a Trenčín sa uskutočnilo v pondelok 25. marca 2024 v priestoroch Gymnázia Ľudovíta Štúra v Trenčíne.

            Našu školu reprezentoval žiak zo 4.A Viliam Spaček. Umiestnil sa na 2.mieste a zároveň postupuje do krajského kola  , ktoré sa uskutoční v priestoroch hvezdárne v Partizánskom. 

            Blahoželáme

          • Deň vody - 9.A

            Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý sa každoročne oslavuje dňa 22.marca, sme si so žiakmi 9. ročníka na hodine chémie vyskúšali ako prebieha rozbor vody. Použili sme vzorku z povrchovej vody - Drietomice, kde sme stanovili hodnotu pH, množstvo dusičnanov a amónnych iónov pomocou činidiel, ktoré sú na to určené. Na záver sme diskutovali, ako je znečistenie vody v súčasnosti veľkým problémom, pretože obmedzuje prístup k pitnej vode a je jednou z hlavných príčin ochorení.

          • Tešíme sa

            Vonkajšia učebňa

            Konečne nadišiel čas, aby sa sedenie , ktoré počas zimných mesiacov pripravoval pán školník vo svojej dielničke dostalo na miesto určenia. Žiaci ôsmeho ročníka s nadšením a radosťou pomáhali pri jeho inštalácii. Ešte pár úprav a vyučovanie pod gaštanom sa môže začať :)

          • OZNAM - RIADITEĽSKÉ VOĽNO

             

            Oznamujeme, že dňa 20. 03. 2024 bude prerušené vyučovanie                                      pre žiakov 4. až 8. ročníka z organizačných dôvodov.

            Dňa 20. 03. 2024 sa uskutoční testovanie žiakov deviateho ročníka zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. Vzhľadom na to, že bude veľa učiteľov zapojených do organizácie testovania, v tento deň prídu do školy iba žiaci 9. ročníka a žiaci 1.2.a 3. ročníka .

            V uvedený deň bude v prevádzke ako obyčajne MŠ, ŠJ a ŠKD pri ZŠ s MŠ Drietoma 453.

             

          • Biatlon na školách


            V mesiaci marec si žiaci prvého a druhého stupňa mohli vyskúšať simuláciu biatlonu. Všetky deti si vyskúšali streľbu z laserovej pušky na terče s kombináciou imitácie behu na lyžiach. Bola to dobrá skúsenosť a veľká zábava pre všetkých. Najlepší žiak a žiačka v každom ročníku boli odmenení diplomom.

          • Hviezdoslavov Kubín 2024

            OBVODNÉ KOLO

            Celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých – Hviezdoslavov Kubín, tak ako to po celé roky robí, aj tento rok 2024 našu školu reprezentovali v obvodnom kole žiačky z 2.A Hanka Kapustová, ktorá sa umiestnila na 3.mieste v prednese poézie a žiačka z 5.A Nelka Vlasáková, ktorá sa umiestnila na 1.miesto v prednese prózy a zároveň postúpila do okresného kola. Tešíme sa a srdečne blahoželáme.